2 Aralık 2010 Perşembe

AY BURÇLARI VE ETKİLERİ


AY BURCU

Ay’ın Temsil ettikleri;
Günü:    Pazartesi
Sayıları:  2,12,22
Madeni:  Gümüş
Renkleri: Gümüş Beyazımsı gri Açık pembe Violet Fildişi Krem
Çiçekleri: İnci çiçeği Nilüfer Beyaz zambak Mor sümbül
Ay Neleri Temsil Eder?
Ay öncelikle sağlığımızla ilgilidir ve bu yüzden kadınları çok daha fazla etkiler. Ay dişi olarak tanımlanan bir güçtür. Bir erkeğin yaşamındaki en önemli kadını Ay burcu belirler. Bu kadın sevilen anne kız arkadaş, Ya da eş olabilir. Ay doğum anında girmiş olduğu burcun özelliklerini alır ve erkek için bu kadınla ilgili düşünceleri belirler. Yaşamımızın ilk dönemi çocukluğumuz Ay’ın yönetimindedir. Horoskopta Ay sevdiği bir burçta ve uyumlu açılar yapıyorsa kişiyi saran bir anne sevgisini açıklar, Kişinin yaşama ve topluma uyum sağlamasına ve kendini ifade etmesine yardımcı olacak tepki modellerini ortaya koyar.  Ay doğum anında sert bir açı aldıysa annenin aşırı sevgisi kişiyi boğabilir.  Yine Ay sert bir açı aldıysa kişinin anne sevgisine hasret kalmasına da neden olabilir. Ay horoskopta 4ncü evimizi ve yengeç burcunu yönetir. 
Ay ve Duygular:
Ay kişiliğimizin yarattığı duyguları da temsil etmektedir. Yaşadığımız sürece karşılaştığımız olaylar da bize çeşitli duygular uyandırırlar. Bunların hepsi doğrudan doğruya Ay ile bağlantılıdır. Ay özellikle bulunduğu burç konumuna göre dış dünyada kendimizi ifade ve uyum sağlama girişimlerimizde bizi engelleyen ya da bize yardım eden zihinsel ve duygusal özel karmik modelleri temsil eder. Ay burcumuz kendimizi içgüdüsel olarak nasıl savunduğumuzu gösterir. Ateş burcundaki Ay hiddet ile tepki verir. Hava grubunda olduğunda tartışma konuşma ve akılsal yaklaşımla, Su grubunda Ay, Geri çekilmek ya da duygusal taşkınlıklar, Toprak grubunda ise dayanma gücüyle tepki verir. Ay’da manyetik bir güç vardır. Bu çekicilikte gel git denilen olaylara neden olur. Horoskoplarımızdaki Ay da belirli planetlerle açılar oluşturur ve onlarla arasında bir çekicilik belirir. Ay bazı yıldızlarla açı yaparken onların belirli özelliklerini alır. Ay sevdiği bir burçta ve yıldızlarla uyumlu açılar yapıyorsa insanlar sizi çekici bulurlar ve size yaklaşırlar. Fakat Ay sevmediği bir burçtaysa ve sert açılar alıyorsa iyi özellikler almaz. Ay burcunuzu bilmeniz insanlarla olan ilişkilerinize ışık tutabilir. İnsanların size nasıl yaklaşacaklarını ve nasıl davranacaklarını yine Ay burcunuz ve açıların durumu saptar.

Ay ve Verimlilik:
Ay, büyümeyi ve verimliliği temsil eder. Ay anneyi simgelediğinden birçok kişi Ay’ ın sadece doğumla ilgili olduğunu düşünür. Bu yanlış bir kanaattir. Ay yaratılan ve büyüyen her şeyle ilgilidir. Ay nasıl bir bebeğin doğması ve büyümesi ile ilgiliyse aynı şekilde bir işin ortaya çıkması ve geliştirilmesiyle de ilgilidir. Bir bebeğe bakmak büyütmekte bir işle ilgilenmekte Ay’ın yönetimindedir. Her ikisinde de bakım ilgi ve sevgi vardır. Emekle sevgiyle kurulan bir işin başarıya erişmesi de bunun bir kanıtıdır. Ay doğadaki tüm canlıları etkiler. Yeni Ay’dan Dolunaya kadar olan devrede kasaplık hayvanların daha çok daha çabuk semirerek kilo aldıkları bilinmektedir. Yine; Dolunaydan itibaren de hayvanlar pek semirmeyerek zayıfladıkları da fark edilmiştir. ABD’de kasaplık hayvanların kesimi Yeni Ay’la Dolunay arasında yapılmaktadır. Bunun sebebi de bu süreçte hayvanların besili olmasıdır. Pek çok doktorda Ay’ın konumu takip ederek bu durumu fark etmiştir. Bebekler Yeni Ay’dan itibaren iki hafta içinde daha çabuk gelişirler ve daha canlı olurlar. ABD’de bazı boğaz burun doktorları bademcik ameliyatlarını Dolunaydan sonra yapmanın daha uygun olduğunu açıklamışlardır, Çünkü bu dönemde yapılan ameliyatlarda kan kaybı olmamaktadır. Yeni Ay’la Dolunay arasında yapılan ameliyatlarda daha fazla kan kaybı olduğu anlaşılmıştır. Yine istatistikler, Yeni Ay’dan itibaren daha fazla doğum olduğunu da ortaya koymuştur. Dolunaydan sonraki doğumlarda sorunlar çıkmaktadır. Yani bu devrelerde ölü bebek adedi diğer zamanlara göre daha fazladır. Doğduğumuz anda Ay’ın durumu çok önemlidir, Yeni Aydan itibaren doğan çocukların daha talihli oldukları bilinmektedir. Dolunaydan sonra doğanların başarı için çok daha fazla uğraşmaları gerekmektedir. Yeni Ay’da doğan çocuklar çok zeki olurlar. Eğer o gün doğdukları anda yıldızlarda uygun açılardaysa dahiler dünyaya gelmektedir. Dolunaydan sonra doğan çocuklarda fevkalade belleklere sahiptirler.
Ay Kişilik ve Ruh:
Güneş ‘’ Hayat veren Güç’’ olarak adlandırılır. Güneş olmasaydı yaşamda olmazdı, Güneş insanı kişiliği temsil eder. Dünyamızın uydusu olan Ay ise güneşin ışınlarını yansıtır. Ay insanda gizli kalan şeyleri temsil eder, Ay ruhumuzun aynasıdır aslında. Ay doğduğumuz anda sevdiği bir burçta ve evde diğer planetlerle uyumlu açılar yapıyorsa pırıl pırıl bir ruha sahip olduğunuzu açıklar. Bu ruh sayesinde kişiliğiniz gelişecek ve en üstün duruma gelebilecektir Ay Yengeç burcunda tam anlamı ile güçlüdür. Boğa’da rahat eder özelliklede Boğa’nın 3ncü derecesinde çok etkilidir. Ay her ev ve burçta değişik özellikler gösterir ve doğum anında girdiği burcun özelliğini alır. Ay, her burcu ve her evi sevmez. Her planet olumlu ve olumsuz açılar yapabilir her horoskop bir bütündür ve tümüyle değerlendirilmelidir. Ay sevmediği bir burçta çok uyumlu bir Venüs güçlü bir Jüpiter açısı alıyorsa her şey değişebilir.  Ay, yaklaşık 2,5 günde bir burç değiştirir.
ve bu sürede bulunduğu burcun özelliklerini kendi özellikleri ile birlikte yeryüzüne yansıtır.
&             &                &
(Doğal Taşlarınız ve Kristallerinizi Ay burcunuza göre seçip kullanmalısınız.)
&             &                &
    


( AY BURÇLARDA )
Ay & Koç Burcunda :
Özgürlüğe ihtiyaçları vardır diğer insanları da özgür olmaları için desteklerler çok Çabuk sıkılırlar hayatlarının her alanında yeniliğe ihtiyaç duyarlar biraz bencil Oldukları söylenebilir aslında bencil tavırlarının bilincindedirler.Hayatta önceliğin Hep kendilerinde olmasını isterler eğer ay bu burçta diğer yıldızlarla ters açılar Alıyorsa bu ters mizaç dayanılmaz hale gelebilir.İstekle başladıkları işlerini yarıda Bırakırlar aşırı tepkileri anlamsız isyanlara dönüşebilir ayran gönüllü olduklarından Sıklıkla iş ve eş değiştirebilirler.Bu konumda doğmuş kişilerin anneleri özgür aktif Düşündüğünü söyleyen ve kişinin hayatında çok baskın olan kadınlardır. Kendilerine emanet edilen ve ihtiyaç içinde olan insanları sadakatle savunur ve korurlar. Güçlü bir şekilde savaşma ve her türlü engele rağmen ayakta kalabilme dürtüleri çok gelişmiştir. Kendilerine güvenli ve iddialıdırlar. Açık, net ve kıpır kıpırdırlar. Hep yolda olmaktan hoşlanırlar. Ömür boyu kendilerini genç hissederler. Açık fikirli, yeni olan, ilham veren ve coşkulu şeylere daima hazırdırlar. Bazen kendilerine zarar verecek kadar düşüncesiz ve gergin olabilirler. Başkalarına uymakta, onları dinlemekte zorluk çekerler. Başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına karşı sabırsız ve tahammülsüzdürler. Kendi işleri ve ihtiyaçlarıyla öyle "istekli" meşguldürler ki durup da karşılarındaki kişilerin onların hareketleriyle ilgili neler hissedebileceğini düşünmeyi akıl edemezler. Bunun yanında geniş bir inisiyatif yeteneğine sahiptirler.
Ay Koç Burcunda Sağlık
Haritada uyumlu açılar yapan bir Ay, Kuvvetli bir bünye verir. Ay sert açılar aldıysa rahatsızlıklar söz konusu olabilir. Ay erkeklerde sol, Kadınlarda sağ gözü temsil eder. Sert etki alan Ay erkeklerde sol gözde hipermetropluğa neden olabilir. Aynı durum kadınlarda sağ gözde görülebilir. Başka bir etkisi de dişlerdeki hassasiyettir. Baştaki organlarda hassastır. Ay'ları Koç ta bulunan kişiler her zaman başlarını Güneş ve sert rüzgardan korumalıdırlar. Ay sert etkiler aldıysa kişi uykusuzluk strese bağlı baş ağrıları çapma ve vurmalara karşı dikkatli olmalıdır.

Ay Koç Burcunda Renkler

Ay Koç burcunda kullanılması gereken renkler, Parlak Kırmızı, Al, Siklamen, Şarap rengi ve Koyu turuncu.

Ay Koç Burcunda Kristaller

Elmas, Kantaşı, Malahit ve Beyaz Yeşim. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.
Ay & Boğa Burcunda :
Ay boğa burcunda yükselir rahat bir hayatın habercisidir.Fiziksel ve duygusal Çevreleri için çok koruyucu ve sahiplenici olurlar aile bağlarına çok önem Verirler,Anılarını ve eski dostlarını asla unutmazlar.Eğer güvenlikleri tehlike altındaysa kendilerini savunmak için ellerinden geleni yaparlar.Risk almayı sevmediklerinden bir işe girmeden önce çok hesap yaparlar kazandıkları parayı iyi kullanırlar.Alım satım işlerinde çok şanslıdırlar pratik ve sağduyuludurlar. Sahiplenme duygusu ve inatçılıkları bazı problemlere neden olabilir. Sert etkiler ve sabit burç etkileri yoğunsa durum vahimleşir içine kapanık olabilirler başlarını ağrıtmamak için kendilerine yapılan haksızlıkları göz göre göre kabullenebilirler. Davranışları doğal, sabırlı, hoşnut, neşeli, yumuşak, şefkatli ve sosyaldir. Sevdiklerine ve güvence duygusu veren şeylere sahip olma istekleri çok güçlüdür. Kontrolden çıkmış bir tekelcilikleri vardır. Değerli ve üstün şeylere sahip olmak isterler. Onlar için 'güvenlik' sahip oldukları maddi varlıklardır. Malları, mülkleri ve bankada paraları olana kadar huzursuz ve sinirli olurlar. Kendilerini güvende hissetmeleri için önce evlerinin kendilerine ait olmasını isterler. Ancak sahip olduklarıyla kendilerini değerli hissederler. İyi dostlar, mükemmel bir eş, pozisyonu değişmeyecek bir iş ve devamlı dengede bir banka hesabı… Sanat ve estetik zevkleri gelişmiştir. Uzun ömürlü, kalıcı biraz da eski moda stilleri severler. Koleksiyoncudurlar. Keyiflerine ve tensel zevklere düşkündürler. Sevdikleri bir insanı hissedebilmek için fiziksel yakınlığa ihtiyaç duyarlar. İstikrarlı olmalarına rağmen, söz vermeye, taahütte bulunmaya gelince tereddüt eder ve geç karar alırlar, çünkü kararlarını bir kez verdikten sonra asla değiştirmek istemezler. Bazen zamanı geçmiş ve yararsız bile olsa alışkanlıklarını değiştirmeyerek tutuculuğun tutsağı haline gelebilirler. Ay' boğada olanların anneleri Sıcak, besleyici, koruyucu kadındır.

Ay Boğa Burcunda Sağlık
Boğa burcundaki Ay vücudun kendini iyileştirme gücünü gösterir. Ay haritada uyumlu açılarda ise kişi hastalığını kolaylıkla çabuk bir iyileşme süreci ile atlatacaktır. Boğa burcundaki Ay kişi’nin uzun ömürlü olmasını da sağlar. Transit durumundaki sert bir Planetten açı aldığında sağlık problemleri çıkabilir. Ses kısıklığı farenjit olabilir. Troit rahatsızlıklarına da dikkat edilmelidir. Burundaki etlerin ‘’ Poliplerin’’ de Ay’la yakından ilgisi vardır.
Ay Boğa Burcunda Renkler
Ay’ın kendi renkleri pasteldir fakat Ay Boğa’da olduğunda kullanmanız gereken renkler Sarı, Orta ve koyu tondaki yeşiller Krem, Fuşya, Koyu pembe uğurlu renkleridir.

Ay Boğa Burcunda Kristaller

Zümrüt, Yeşil Akik, Yeşim, Kırmızı Akik. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.


Ay & İkizler Burcunda :
Ay ikizler burcunda doğanların başlıca özelliği hareketli,becerikli ve çok yönlü olmalarıdır. Bir anda birden fazla kitap okumaya çalışır ve asla bir görevi yerinegetirirken bir diğeri ile uğraşmaktan kaçınmazlar.Bu eğilim karşılıklı ilişkilerde artar bir anda birden fazla kişi ile duygusal ilişki yaşayabilirler. Evliliği kolay kolay düşünmezler flörtçüdürler ve karşılıklı kur yapmaktan çok hoşlanırlar.Sabırsız olduklarından son söyleyeceklerini ilk başta söyleyerek karışık durumlara yol açabilirler. Olumsuz denebilecek özelliklerine rağmen mantıklı ve akıllıdırlar kadının haritasında evden çok dışarıdaki arkadaş ilişkilerini ön plana aldığını gösterir.Ay'ı ikizlerde olan erkeklerin ise entellektüel kadınlardan hoşlandıkları görülür. Can sıkıcı bir "Her şeyi bilirim" havası taşırlar. Duygularının karanlık yönleriyle yüzleşmekten kaçarlar. Düşünceleri ve duyguları sürekli olarak değişir. Er veya geç, her şey duydukları kuşku yüzünden parçalanıp gider. Bazen zararına olsa bile akılları daima üstün gelir. Diğer bir deyişle yüreklerine giden yola akıllarını koyarlar. Duygularını didikler, sorgular ve mümkün olduğunca olması gerektiğini düşündükleri bir şekilde düzeltmeye çalışırlar. Sezgilerine mantıklı, gerçekçi kılıflar bulurlar. Geçmiş deneyimleri bugün buradaki düşüncelerinde tarafsız olmalarını engelleyebilir.
Ay İkizler Burcunda Sağlık
İkizlerde burcunda bulunan Ay sağlık açısından çok fazla direnç vermez. Merkür eller kollar sinir sistemi akciğer ve göğüs kafesini yönetir. İkizlere düşen Ay’da bu görevleri üstlenir. Ay uyumlu açılarda ise sağlık sorunları söz konusu olmaz. Ay sert açılar aldıysa kişi bronşit zatürre tüberküloz gibi hastalıklara karşı dikkatli olmalıdır. Ay’ları İkizlerde olan kişiler kendilerini daima soğuktan korumalıdır. Sinir sistemleri de çok duyarlıdır. Temiz hava dengeli beslenme iyi uyku sinir sistemlerini korur.
Ay İkizler Burcunda Renkler
İkizlerde Ay’a uygun olan renkler mat tonlardır. Uçuk ve orta sarıyı iş yerinizde kullanmalısınız. Aşkta açık ve orta mavi sizi mutlu edecektir. Buz mavisi, Çok açık ton mavide talihiniz üzerinde olumlu etkiler verecektir.
Ay İkizler Burcunda Kristaller
Akik, Topaz, Sarı Kehribar. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.



Ay & Yengeç Burcunda :
Ay yengeç  burcunda yöneticidir. Bu konumda doğanlar yakın çevrelerine çok önem verir onları kendi gibi korumak isterler günlük hayatlarını güçlü olan içgüdü ve sezgileri yönlendirir, Duyguları çok yoğun değişken ve çelişkilidir. Bu durum bazen anlaşılması zor insanlar ortaya çıkarır.Aile bağlarına büyük önem verir sevdikleri kişilerin iyiliği için bir çok gereksiz sorumluluğu üstlenebilirler.Bir erkeğin haritasında annesine benzeyen bir eş seçtiği kadının haritasındaysa duygusal erkeklere meyil görülebilir onların anneleri genellikle dugyusal şefkatli ve çok fedakar kişilerdir. Geçmişlerine çok bağlıdırlar geçmişten birşeyler hatırlattığı için bir çok eşyalarını biriktirirler. Aile kavramı tüm hayatlarında büyük rol oynar. Annelerine takıntılı bir şekilde bağlı olabilirler. Değişen bir dünyada bu Ay burcu kendini oldukça korumasız ve güvensiz hissedebilir. Bu yüzden belirli bir sığınağa eve, sert bir kabuğa ve sağlam köklere büyük ihtiyaç duyar. Karar vermek, hareket etmek ve kabuğundan sıyrılmak onun için acılı, korkulu ve yıllar süren uzun bir süreçtir. Savunmasız kalmaktan ve yaralanmaktan korktuğu için artık dar gelen küçük kabuğuna sığmaya çalışır. Ay'ı Yengeç'te olan kişi için hayatta en zor şey duygusal olarak büyüyüp olgunlaşmak olabilir. Dış dünyada sanki bir anne, ihtiyaçsız ve her yaptığını bilen bir yetişkin gibi görünmesine rağmen kendisini koruyacak, şefkatli bir anneye ihtiyaç duyan asıl kendisidir. Ancak çevresine kendisine bağımlı insanlardan bir duvar örerek saklanmaya çalışır.
Ay Yengeç Burcunda Sağlık
Yengeçteki Ay vücudun bazı bölümlerinin hassas olmasına sebebiyet verebilir. Özellikle Ay Yengeç burcunda ve haritada 6ncı evde bulunuyorsa özellikle dikkat edilmeli ve iyi incelenmelidir. Kadınlarda rahim ve yumurtalıklar Yengeç’in yönetimindedir. Ay’ları Yengeçte bulunan kadınlar üreme organlarıyla ilgili sağlık problemlerine hassasiyet göstermelidirler. Yine Ayları Yengeçte olan kişilerin mideleri aşırı hassastır. Duygusal olarak üzülüp stres yaşadıklarında mideleri hemen sinyal vermeye başlayacaktır. Sağlıklarını muhafaza edebilmek için stresten uzak durmalı ve her zaman vücutlarını soğuktan korumalıdırlar.
Ay Yengeç Burcunda Renkler
Ay’ları Yengeçte bulunan kişiler Beyaz, Gümüşümsü Gri,ve Menekşe Moru Kullanmalıdırlar.
Ay Yengeç Burcunda Kristaller
Ay taşı, Selenit Pembe kuvars ve Oniks. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Aslan Burcunda :
Ay'ı aslan burcunda olan insanlar mücadelecidir. Kişisel istek ve arzularına daima ulaşırlar arkadaşlık dostluk kavramları onlar için çok önemlidir. Lider bir ruha sahiptirler bu yanlarını acil durumlarda ustaca ortaya koyarlar kendine güvenen inatçı ve romantik tipler. Hayat onlar için kazanılması gereken bir savaştır dış dünyaya karşı yaklaşımları çoğunlukla teslim alma ele geçirme şeklindedir. Özellikle ay Neptün den sert açı almıyorsa kendilerini iyi hissederler ve olumlu enerjileriyle çevrelerindeki insanlara da hayat verirler. Ay' aslanda kişiye cinsel çekicilik kazandırır özellikle erkeğin haritasın da ise kişi cazibeli bir kadın arayışıiçerisindedir, Kadının haritasında ise eşin lider ve güçlü olması istenir. Ay'ı aslanda olanların anneleri,güçlü kişilikleri ile göze çarpar. Gelişmiş bir Ay Aslan tipi son derece saygın ciddi ve ağırbaşlı olabilir. Vefalı, sadık, bağışlayıcı ve yüce gönüllüdür. Ayrıca bu Ay burcu insana içtenlik mizah yeteneği ve doğal bir çocuksuluk verir. Fazla çaba sarf etmeden diğer insanlar tarafından sevilir ve beğenilir. Çoğunlukla çocuklarla ilişkileri çok iyi düzeydedir ve içlerindeki çocuğu daima yaşatabilir.
Ay Aslan Burcunda Sağlık
Aslan burcunda Ay’a sahip olan kişiler genellikle güçlü dirençli ve sağlıklı bir bünyeye sahip olurlar. Aslan kalbi sırtı Oğlak burcu ile birlikte bel kemiğini temsil eden burçtur. Ay sert açılar alıyorsa kalp sırt ve omurlarla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Ay burcu Aslan olanlar genellikle sağlık açısından şanslı kişilerdir. Sağlıklı yaşam için daima temiz havadan yararlanmalıdırlar. Aslandaki Ay, Gür ve sağlıklı saçlar verir yine ay sert açılara sahipse saçlara da özen göstermek gereklidir. 
Ay Aslan Burcunda Renkler
Ay Aslan’da Gökkuşağının tüm renklerini alır. Sarı turuncu altın taba tatlı kahveler mat kırmızılar sizin renklerinizdir.
Ay Aslan Burcunda Kristaller
Yakut, Lal Taşı, Kaplan Gözü ve Sitrin. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Başak Burcunda :
Ay'ı başakta olanlar pratik zekaları ile hızlı düşünür çabuk ve doğru kararlar alırlar.Her zaman temkinli ve sabırlıdırlar yavaş ve emin adımlarla yürümeyi tercih ederler pek çok yetenekleri vardır fakat aşırı mükemmeliyetçi olduklarından yaptıkları hiçbir şeyi beğenmez kendi kendilerini küçümserler sahne arkasında olmayı tercih ederler diğer insanların dikkatini çekmekten hoşlanmazlar özel hayatları gerçekten özeldir,kimsenin hayatına karışmaz başkalarından da aynı anlayışı beklerler.Genelde yalnız kalmaktan hoşlanırlar asabi yapıları nedeniyle sindirim problemlerinin olma ihtimali vardır.Hastalıklarını biraz abartırlar hasta olduklarında ilgi görmek hoşlarına gider kendileri de çok iyi hasta bakıcıdırlar.Temizlik ve hijyene saplantı derecesinde önem verirler. Ay'ın sezgileri,duyguları harekete geçiren yönü Başak burcunda kendisini çok güçlü bir şekilde açığa çıkarmayabilir.Çünkü başak burcu salt gerçeklerle somut olanla ilgilenir. Erkeğin haritasında ay başakta ise eş olarak kendine fazla bağlanmayacak birini arar. Kadının haritasında eşinin onun geleceğini garantiye almasını bekler.. Güvenliğe büyük ihtiyaç duyar. İçgüdüsel bir çalışma isteği, sağlıklı yaşama ve formda olma arzusu vardır. Reddedilmekten ve yaralanmaktan korkar. Genellikle her uyarıya açık ve sinirli biçimde tepki gösterir. Kendinin doğru ve haklı olduğunu hissetmekte güçlük çeker; bu insan için kendini kabullenmek genellikle ürettiği işin niceliğine ve niteliğine bağlıdır. Yaşama uyum sağlaması iş dünyasındaki rollüne dayalıdır. Duygusal huzura faydalı ve üretken olduğu sürece kavuşur. Sorumluluklarını titizlikle ve dikkatle yerine getirmesine rağmen inisiyatif alamaz. Kurallara uyma takıntısı yüzünden yaratıcılığını sınırlandırır. Bu yüzden yorucu ve yaratıcılık gerektirmeyen birçok işi üstlenebilir.
Ay Başak Burcunda Sağlık
Başak burcundaki Ay genellikle sağlıklı bir bünye verir. Fakat Ay’ın bu konumu insanın sağlığına aşırı önem vermesine bu konuda titizlenmesine neden olur. Ay burcu Başak olan kişiler bağırsaklarına özen göstermelidirler. Yeterli beslenme ve yemek saatini geçirmeden yemek gibi. Sağlıklı bir hayat için özellikle karın kaslarını çalıştıran hareketler yapmalıdırlar. Temiz havadan faydalanmalı ve gece iyi uyumalıdırlar.
Ay Başak Burcunda Renkler
Ay burcu Başakta olanlar, Sarı, Sarımsı Yeşil, Mor renkler uğurlu sayılır. İşte Başarı için Sarı tercih edilmelidir.
Ay Başak Burcunda Kristaller
Yemen taşı, Gök Yakut Koyu renkte Ametist ve Lapis Lazuli. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Terazi Burcunda :
Ay terazi burcundayken doğanlar huzur dolu insanlardır. Çevrelerinde arkadaşlarının olmasına özen gösterirler tavırları sempatik diplomatik ve anlayışlıdır. İnsanlarla çok iyi ilişki kurarlar, objektiftirler. Hukuk gibi tarafsız işlerde başarılı olabilirler o kadar sakin ve huzur dolu görünürler ki, Çevresindekiler yanlarında kendilerini huzur dolu hissederler tavırları doğrudan ve etkileyicidir sesleri genelde yumuşak,konuşmaları etkileyicidir bu halleri onları daha da çekici kılar. Zor zamanlarda soğukkanlılıklarını elden bırakmazlar. Dengeli ve uyumlu yapıları eşleri arkadaşları ve dostlarıyla olan gerilimli durumlarda çok işe yarar. Haksızlıklara hiç dayanamazlar en kötü yanları kararsızlıktır,Kişisel problemlerini çözmekte zorlanırlar. Ay'ı terazide olan kadınlar eş olarak yakışıklı iyi giyimli havalı erkekleri seçebilirler.Erkeğin haritasında ise dikkat çekici ve sosyal bir kadın arayışı ön plandadır. Bu kişilerin anneleri çocuklarının artistik yönlerini ortaya koymak için elinden geleni yaparlar.Onları motive etmek hoşlarına gider. Açgözlülük ölçüsünde başkalarından sempati bekler. İlgi ve ihtiyaçları söz konusu olduğunda tarafsız kalamaz. Değişken ve kaprislidir. Duygularını bastırır. Çatışmaktan ve beğenilmemekten patolojik derecede çekindiği için, her an uzlaşmaya hazırdır.
Ay Terazi Burcunda Sağlık
Ay Terazi burcunda kişiye sağlık açısından kuvvetli bir bünye vermez. Kişi ufak tefek rahatsızlıklarla sıkça karşılaşabilir. Her zaman söylediğim gibi her harita bir bütündür ve bütünüyle değerlendirilmelidir. Horoskopta 6ncı ev ‘’Sağlık Evi’’ temizse kişi fevkalade bir sağlığa sahip olacaktır. Ay sert etkili açılara sahipse böbrekler hassas olabilir ve şeker hastalığı görülebilir. Ay burcu Terazi olan bayanlarda bacaklarda varis görülebilir. Vücudunuzun hijyenine daima dikkat etmeli ve ayaklarınızı soğuktan korumalısınız.
Ay Terazi Burcunda Renkler
Ayları Terazide olanlar pastel renkleri tercih etmelidirler. Açık mavi, Açık pembe Bej sizler için uğurlu renklerdir. İş yerinizde ise Turkuaz ın açık tonları şans getirecektir.
Ay Terazi Burcunda Kristaller
Opal özelliklede Ateş opali Pembe kuvars ve Mavi akik. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Akrep Burcunda :
Ay'ları Akrep'te olan kişiler, tabuları yıkmak, yasak, gizli, örtülü ve acayip olan her şeyi keşfetmek ve ruhun karanlık derinliklerini araştırmak için içgüdüsel bir istek taşırlar. Akrep'in güç isteği, kontrol merakı, derinlemesine inceleyip keşfetme özelliği Ay ile karşılaştığında duygular, ihtiyaçlar, diğer insanların duyguları ve yaşamları ile bütünleşme gerektiren ilişki arenalarına kayar. Duygular derinleşir, ihtiyaçlar doyurulmayacak boyutta artar ve dönüşüm sancılı bir hale gelir. Kendine haklı bir güven duyabilecek kadar yetenekleri olan Akrep Ay kendini sevemez, kendine inanamaz ve yeteneklerine güvenemez. Doğal olarak hiç kimseye güvenemez ve sevildiğine inanamaz. Özellikle duygusal güvence ihtiyacı çok fazladır. Kimseye inanıp güvenmemesi ve her şeyin altında kendine karşı (kendi aleyhinde) bir şeyler çevriliyormuş paranoyası taşıması onu devamlı tedirgin, takıntılı ve görünmeyen kolları ile her olan biteni kontrol altına alma dürtüsünü hissetmesine neden olur. Bütünleşme, sevilme ve iz bırakabilme ihtiyacını direkt olarak ifade etmek yerine, planlar yaparak -çoğu kez farkında olmadan- karşısındakileri bağımlı hale getirerek, onları duygusal olarak kontrol ederek karşılar. Bilinçsizce devamlı olarak olayları ve insanları manipüle eder. Son derece ince hesaplı ve önsezili olduğundan planları uzun süre işleyebilir. Fakat bu süreçte doğal olan gidişatın kendi istek , ihtiyaç ve duygularına uydurulmak üzere kontrol edilmesi zorluğu yüzünden Akrep Ay'ın gücü ve enerjisi boşa tüketilir. Ölüme meydan okuyormuşçasına tavrının arkasında aslında ölme, kendini bırakma, kontrolü kaybetme ve kendini aciz hissetme korkusu yatar. Aşırı duyguların labirentinde kendini kaybetme ve iktidar oyunlarına takılma tehlikesi taşır. Gizli ve yasak şeyleri arzulamak, ruhsal gücünü isteklerinin ve dürtülerinin emrine bırakmak, karşısındakileri bağımlı hale getirmek için cinselliği araç olarak kullanmak diğer tehlikeli eğilimleridir. Güç ve çaresizlik çelişkisiyle insanların ruhlarını ele geçirmek için önüne geçemediği bir istek duyar. "Ya hep, ya hiç", veya "Benden yana değilsen, benim düşmanımsın" gibi duygusal açıdan aşırı uçlarda gezer. Sorumluluğunu taşıdığı insanlara gereksindikleri özgürlüğü vermekte müthiş zorlanır. Aileye ve aile geleneklerine aşırı derecede güçlü ve yapısal bağlarla bağlıdır. Kendi hayatını yaşamak ve değerlerini oluşturmak yerine ebeveynlerinin beklentilerini yerine getirmeye kendini zorunlu hisseder. Şiddetli içsel öfke ve saldırganlık taşır, ancak kendisini kurtarıp oradan uzaklaşmakta büyük güçlük çeker. Erkeğin haritasında; Güçlü, erk sahibi, her şeyi bilmek isteyen, duygusal bağımlılık altında tutma eğilimi gösteren, prensiplerinde acımasız ve ödünsüz anne.
Ay Akrep Burcunda Sağlık
Ay Akrep burcunda kuvvetli ve dirençli bir bünye verir. Bu yüzdende kolay kolay hastalanmazlar. Ay doğum anında sert açılar aldıysa, Üreme organlarıyla ilgili rahatsızlıklar söz konusu olabilir. Ayları akrepte olanlar mikrobik rahatsızlıklara karşı duyarlıdırlar bu yüzdende vücut temizliklerine önem göstermeliler ayrıca boyun boğaz göğüs kısımlarını soğuktan daima korumalıdırlar.
Ay Akrep Burcunda Renkler
Kırmızı ve kırmızının tonları sizler için uğurlu renklerdir. İş içinse Carmen kırmızısı size şans getirecektir.
Ay Akrep Burcunda Kristaller
Kanyak rengi Topaz ve Altın Topaz, Sarı kuvars, Malahit ve Kantaşı. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.


Ay & Yay Burcunda :
Ay'ları Yay olan kişilerde görünen heyecanlı, neşeli, coşkulu, hevesli dürtülerin altında, yaşama, kendilerine inanç ve güven duyma, kendilerini geliştirme ihtiyacı bulunur. Yüksek ve kutsal duygularla dolup taşar ve harekete geçerler. Yay'ın kendine güvenen, iyimser, deneyimlemeye meraklı, kendine ait fikirler oluşturma kapasitesi Ay ile birleştiğinde, kendine ve fikirlerine güven, tarafsızlık, adalet ve inanç oluşturma konularında sebatsızlık, rüzgara kapılmışlık ve çelişkiler ortaya çıkar. Kendine ve yaşama olan inancı çocukluk öğretileri ve alışkanlıklarıyla şekillenir. Kendi fikirlerini oluşturmak yerine tembellikle daha kolay yollardan hazır inanç ve felsefe sistemlerini benimser. Dogmatik ahlaki görüşlere takılır, hatta kendi tensel ve duygusal ihtiyaçlarını bu görüşlere kurban eder. Yay'daki Ay kişisel duyguların ve hislerin inanç oluştururken göz önüne alınmasını vurgular. Oysa aynı zamanda duygular yerinde fazla duramayan, enerjisi dağınık, sabırsız, hevesi çabuk parlayıp sönen Ay'ı Yay'da bulunan kişiye fazla ağır,derin ve uğraştırıcı gelir. Hiçbir duygusal empati kazanmadan, başkalarının duygularına ilgisiz kalıp, aynı insanlar için fildişi kulesine çıkıp doğrular hakkında ahkam kesip, yapılacak işleri başkalarına bırakmak konusunda tehlikeli bir eğilim gösterir. Sınıf bilinci vardır. Kendisinden daha alt düzeyde (başarı, eğitim, öğreti, ) olan insanlara kibirle yaklaşır. Aristokrat bir havası vardır. Sülalesi ile gurur duyar, soy ağacında kendisinin önemli bir yeri olduğuna inanır. Küçük düşmekten, tüm hataları ve zayıflıkları ile maskesiz, normal bir insan gibi görünmekten korkar.Uzaklara gitmeye içgüdüsel bir özlem duyar. Yarın nereye varacağını hiç düşünmeden hep yollarda olmak ister. Yeni ufuklar arar, ama belli bir amacı yoktur. Enerjisini dağıtmak, hiçbir şeye konsantre olamamak gibi bir dezavantajı vardır. Yüce bir güç tarafından yönlendirildiğine inanır. Bu yüzden sorumluluk almakta isteksizdir. Yüksek idealleri vardır. Dini duyguları inişli çıkışlıdır. Bir anda aynı fanatizmle daha önce inandığının tam tersi yönünde yer alabilir. İçeriğine egemen olmadığı dindarca lafları, hiç deneyimlemediği felsefeleri papağan gibi tekrarlar. İki yüzlü, dogmatik, kendini beğenmiş ve dar kafalı olabilir. Aslında bir yandan da hiç kimseyi , hiçbir şekilde düşkırıklığına uğratmak istemez. Ortak amaçları ve idealleri için ortaklık içinde çalışmayı sever. Ay'ları yayda bulunan Kişilerin anneleri İdeal, dindar, iyimser, neşeli, bazen sorumluluk almak istemeyen Kişiler olabilir. Ay Yay burcunda erkeğin haritasında geç evlilik getirebilir. Kadınlarda ise çok özgür bir kişilik yapısı verecektir.
Ay Yay Burcunda Sağlık
Ayları Yayda olan kişilerin sinir sistemleri çok hassastır. Tez canlı yapınızdan dolayı düşme çapma gibi kazalara her zaman dikkat etmelisiniz. Ay haritada sert açılara sahipse romatizma siyatik gibi rahatsızlıklar yaşanabilir. Ayları Yay burcunda olanlar için her gün egzersiz yaparak bacak ve kalça kaslarını güçlendirmeleri çok yararlı olacaktır.
Ay Yay Burcunda Renkler
Koyu Mavi Mor, Menekşe Moru uğurlu renkleridir. İş için gök mavi kullanmaları şanslarını arttıracaktır.
Ay Yay Burcunda Kristaller
Topaz Turkuaz ve Lapis Lazuli. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.


Ay & Oğlak Burcunda :
Ay'ı oğlakta olanlar Ciddi, hırslı, çalışkan, saygın, dayanıklı, disiplinli, katı, başarılı, melankolik, becerikli insanlardır.Oğlak burcunun sınırlı, sorumlu, ciddi, özgüvenli ve kontrollü dünyasına giren Ay kişinin bu burcun yeteneklerinden şüpheye düşüp kendini yetersiz hissetmesine neden olur. Oto kontrolünün ve içsel saygınlık gelişiminin dengesini bozar. Ay'ı Oğlak'ta bulunan kişi Ay'ın kendinde yarattığı ve alışık olmadığı duygusal dalgalanmalara Oğlak'ın tarzıyla cevap verir. Bunlardan hemen kurtulmak için daha fazla disipline olmak ve kendine daha fazla baskı yapmak yoluna gider. Duygularını ve davranışlarını keskin bir çizgiyle ayırır. Güvence ihtiyacı yüzünden daha çok çalışır ve kazanır. Mesafeli, kapalı, donuk, merhametsizce soğuk ve düşüncesiz hale gelebilir. Bazen aşırı duygu girdaplarında depresyon ve melankoli içine girer. Derinden bağlılık bekleyen, çocuksu, oyuncu ve yumuşak tarafını şiddetle inkar eder. Yetersizlik duygularıyla başa çıkamaz. Ancak yavaş yavaş ve duraksayarak açılabilir. Genede sınırlarını açıkça belirler. Başkalarına güvenmekte aşırı temkinlidir. Sevgisini ve duygularını azar azar verir, geriye çeker ve denetim altında tutar. Duyguları hiçbir zaman kendiliğinden akmaz. Güvenli ve emniyette olmadığı duygusuyla çekilen acılar, duygusal yaralar, reddedilme, bastırılma, sevilmeme, kızgınlık ve çaresizlik duygularıyla doludur. Yaşamdan derin bir endişe duyar. Yakınlık ve içtenlikten korkar. Kendisini çok ağır, ciddi ve önemli görür. Duygusal güvenlik ihtiyacını dış dünyaya döndürerek emlak ve mal-mülk almak gibi telafi yollarına sapar. Yaşayacak bir yer bulmakta zorluk çeker. Genellikle olanaklarının altında yaşar ve yaşatır. Mesleğini ailesinin yerine koyar. Saygın olmak ve kendisine hayranlık duyulması için abartılı bir ihtiyaç duyar. Olgunlaşmamış bir otoritesi vardır. Bu otorite ile olur olmaz yere kendi korkuları, güvensizlikleri ve duyguları yüzünden objektifliğini kaybederek ilişkide bulunduğu kişileri kısıtlar ve bastırır. Başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına -en yakınları ve ailesi dahil- küçümsemeyle ve kuşkulu bir güvensizlikle yaklaşır. Kendini kontrol edemediği duygusuyla her an her konuda başkaları tarafından ruhsal ve maddesel olarak sömürüleceğini düşünür Oğlak'ta Ay'ı bulunan kişinin incinme duygusu bu insanın başkalarına ısınmasını engeller. Ta derinliklerinde, kendisine ve başkalarına, uzun süre, bazen sonsuza değin kapalı kalır. Ciddi duygular taşır. Sorumluluk almak, ihtiyaç duyulduğunda orada olmak, güvenli bir ortam sağlamak için içgüdüsel bir istek duyar. Kriz zamanlarında işine sığınır. Duygusal durumlarda çok temkinlidir. Açık ve yalın şeylerden hoşlanır. Kıskançlık ve suçluluk duygularına eğilimlidir. Derin duyguları, anaç olan her şeyi, aileyi, romantizmi ve vatanına köklü bağlarla ait olma duygusunu bastırır ve küçümser. Duygusal bağlardan ve aile çevresinde kalmaktan korkar. Gerçek duyguları ifade etmek yerine, ya ağdalı bir duygusal teşhircilik sergiler (sinirli hareketler,bağırma, söylenme..), ya da yoğun olumsuz duyguların ve depresif bir ruh halinin etkisi altında iletişimi keser. Suçluluk duyguları nedeniyle kendine ve başkalarına karşı acımasız davranır. Çekingen, yalnız, hatta hayata küskündür. Kişisel dileklerini bastırır. Kendini değersiz hisseder. Bir türlü bırakamaz, dolayısıyla tahammül edilemeyecek, ümitsiz, kendisine ve başkalarına zarar verecek durumlarda bulunmaya devam eder. Ay'ı oğlakta bulunanların anneleri Vicdanlı, güvenilir, ama aynı zamanda sert annelerdir.
Ay Oğlak Burcunda Sağlık
Ayları Oğlak burcunda bulunan kişiler kuvvetli bir bünyeye sahiptirler. Doğum anında diğer planetlerle sert açılar almış bir Ay, Sindirim bozukluklarına neden olabilir. Yaş ilerledikçe sindirim sistemi oldukça fazla etkilenecektir. Ayrıca diş ve eklemlerde de hassasiyet söz konusudur. Yiyeceklerinde fazla baharattan ve ağır yemeklerden uzak durmaları gereklidir.
Ay Oğlak Burcunda Renkler
Siyah, Morumsu mavi, Koyu yeşildir. İş için Petrol mavisi kullanmaları şanslarını arttıracaktır.
Ay Oğlak Burcunda Kristaller
Lal taşı, Kırmızı zirkon, Jet ve Siyah kehribar. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Kova Burcunda :
Ay'ı kova da olanlar isyankar, sıradışı, modern, karizmatik, yenilikçi, çözücü, öngörülmez, heyecan verici bir yapıya sahiptirler.Kova burcunun teori ve kavramlara eğilimi, yaratıcılığı, bireysellik özellikleri hareketsiz Ay'la ilişkilendirildiğinde bir şeyin olmasını isteme, fakat onu yapmaya hazır olmama, uygulamada zorlanma, dengeyi yitirip eksantrikliklere ve fanatizme kayma görülür. Bu Ay burcu insanları kendilerini günlük yaşamın deneyimlerinden soyutlama yeteneğine sahiptirler. Böylece her şeyde belirli bir perspektiften nesnel, mantıklı olabilirler. Duygular ve ihtiyaçlar söz konusu olduğunda da mesafe duygusu ve mantık ön plana geçer. Bu mesafe koyabilme kapasitesi nedeniyle her türlü insanla kontak kurabilirler, çünkü kendilerini diğer insanın endişe ve duygularıyla yoğun şekilde uğraşmak zorunda hissetmezler. Arkadaşlık kapasiteleri yüksektir. Kolay uyum sağlarlar, değişkendirler ve arkadaş çevresi içinde sosyaldirler. Genellikle yoğun duygulardan ve fiziksel bedenin kısıtlığı duygusundan yoksundurlar. Entellektüel beceriyi aşırı önemserler . Görüşlerine önem verilmemesinden veya akıllarının niteliğinin küçümsenmesinden çok korkarlar. Yaşamlarında düşünce o kadar egemendirki duygusal derinlik ve uygulanabilirlik açısından yetersiz kalırlar. Kendi duygularından ve ihtiyaçlarıyla yüzleşmekten sadece bağımsızlıklarını yitirecekleri korkusuyla kaçarlar. Kendilerine güven duymadıkları, yeteneklerinden şüphe ettikleri ve cesaretsiz oldukları için ait olma duygusuna yenik düşerler. Ebeveynlerinin ve etraflarındaki tüm kişilerin kendileri hakkında ne düşündüğünü, kendilerini onaylayıp onaylamdığını, onları nasıl gördüklerini mutlaka bilmek isterler. Özel haklara sahip olduklarına inanan, olağandışı ve yanlış anlaşılan biri gibidirler. Daima temas kurmaya, ilham almaya ve aktif olmaya ihtiyaç duyarlar. Motivasyon eksikliği çekerler. Dostane ilişkilere ve ruhsal yakınlıklara ihtiyaçları vardır. Arkadaşlık kurmaya gönüllüdürler, arkadaşlarının her zaman yanında olur ve onların beklentilerini yerine getirirler. Çok zeki, canlı, hazır cevap, ve yaratıcıdırlar. Güçlü ve belirgin bir sezgi, hatta bazen kehanet yetenekleri vardır. Saplantılı boyutta özgürlük ihtiyacı hissederler. Duygusal düzeyde hiçbir şeye kendini gerçekten açamazlar. Herhangi bir anlaşmada, daima bir kaçamak noktası bırakırlar. Genelde "zararsız durumlarda", yani ulaşılması olanaksız insanlara aşık olmayı tercih ederler. Sahnede bulunmaktan korkarlar. Hemen tedirgin olur, kendilerini baskı altında, sınırlanmış ve hapsolmuş hisseder ve aniden uzaklaşırlar. Mevcut durumdan her zaman hoşnutsuzdurlar. Tarafsız, sempatik ve hoş sohbettir. Hissetmekte zorlanır. Duygularını dostça, soğukkanlı ve mesafeli bir tavırla saklar. Bağlanmak istemez, yalnızlığı tercih eder. Çeşitlilik sevgisi yüzünden kalıcı ilişkiler kurmaktan kaçınır. Soyutlanmış biridir.. Ne pahasına olursa olsun, aykırı tavırlar sergiler. Kendisini kaybedebileceği derin duygulardan korkar. Yalnız ve soyutlanmış olmasının nedeni mesafeli, kontrollü ve soğuk davranmasıdır. Havalı bir şekilde özgür olmak, bağımsızlığını göstere göstere yaşamak ister. Bağlı olsa da bağımsız gibi davranır. Sevgili olmaktan ziyade iyi bir arkadaştır. Neticede uzak ve ruhsal anlamda erişilmezdir. Teorik olarak kolay ayrılır. Orijinal, yaratıcı ve kendine yeterlidir. Gerçekten kimseye ihtiyacı olmadığı duygusunu verir. Fazla yakınlık ona boğucu gelir. Tüm kapıların ve pencerelerin açık olduğu yerlerde rahat eder. Sadece kendi özgür iradesiyle hareket eder. İlgi odağı olduğu veya baskı altında kaldığı zaman isyan eder. Yüksek düzlemlerde uçmak ister ve bu dünya ile haşır neşir olmayı küçümser. Deneyimlemeyi sever. Huzursuz, dönek ve taşkın ruhludur. Her zaman bir anlaşmayı tek taraflı iptal etme serbestliğini gösterebilir. Yüzeyseldir ve sıcak, koruyucu duygusal bağlantılardan mahrumdur. Hiçbir yere ait olmadığını hisseder, daima yollardadır. Kendi saplantılı özgürlük duygusunun kurbanıdır. Çabuk sinirlenir. Arkadaşlık duyguları aşırı değişiklikler gösterebilir. Arkadaşlığa bağlılığı ancak fikrini değiştirinceye kadar sürer. Özgürlüğü ve bağımsızlığı sadece bir özlem olarak kalır. İç dünyası çok esnektir ve yeni olan her şeye açıktır. Kapalı kapılara ve baskıcı taleplere tahammül edemez. Ay'ı kova da bulunan kişinin annesi Kendiyle ilgili, bağımsız, konuşkan ve ne yapacağı belli olmayan bir anne olabilir.
Ay Kova Burcunda Sağlık
Kova kan dolaşımını temsil eden burçtur. Ayları Kova da bulunan kişiler temiz havadan yararlanmalı düzenli olarak egzersiz yapmalı ve fazla kilodan yaşamları boyunca kaçınmalıdırlar. Ay Kova burcunda bacaklarda baldır kısımlarını ayak bilekleriyle diz arasındaki kısmı da etkiler. Ay sert açılara sahipse sık sık bilek burkulması yaşanabilir.
Ay Kova Burcunda Renkler
Uçuk yeşil, Gri, Gümüş mavi. İş yerinde ise Elektrik mavisi ve Gök mavisi kullanmak şans getirecektir.
Ay Kova Burcunda Kristaller
Koyu mavi safir, Ametist. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.

Ay & Balık Burcunda :
Kaosun anlam kazandığı, sınırların belirsizleştiği, bilinçsizin farkına varıldığı Balık burcu tıpkı Güneş gibi Ay'ı da misafir ederken kendi anlamlarından, derinliğinden ve teslimiyetinden kaybeder. Ne kadar çelişkilidir ki, en duygusal olma potansiyeline sahip Balık'taki Ay sürekli tatsız duygulardan kaçmaya çalışır. Bunun sonucunda, bazı durumlarda, bağımlı bir kişilik geliştirebilir veya hayal dünyasında yaşamaya başlar. Yaşadığı somut dünyada ise duygularıyla bağlantısını yitirip, rasyonel bir şekilde yaşamaya gayret eder. Tüm Balık' a ait özellikler bilinçaltına hapsolur ve farkındalık yitirilir. Duygularının kaderi doğum haritasındaki diğer güçlerin insiyatifine kalır. Ay Balık burcunda olduğunda, kişi kolay etkilenir bir yapıya sahip olur. Hassastır ve sezgileri güçlüdür. Bu durumda kişi çevresindeki kişilerin ruh halini bir sünger gibi emebilir, onlar üzgünse üzülür, neşeliyse güler. Diğerlerinin ne istediğini anında sezerek, kendisinden istenmese dahi bunları yerine getirebilir. Sanki başkaları için yaşar gibidir. Kandırılması kolay biridir. Sınır koymasını bilemez. Aşırı duyarlı, kırılgan ve hafif depressiftir. Anlaşılmaz ve alıngandır. Ölümü arzular. Mazoşist eğilimleri vardır. Başkalarındaki gizli arzuları ve yeteneklerini keşfetmede ustadır. Zaman zaman biraz uçucu ve geçicidir. Kolay baştan çıkar. Doğa üstü deneyimler yaşamaya karşı içsel bir dürtü hisseder. Kurtarılma arzusu taşır. Empati yeteneği çok gelişmiştir. Derin, sezgisel, imgelemi güçlü, kolay uyum sağlayan, subjektif ve bağışlayıcıdır. Mistisizm meraklısıdır. Düşüncelere dalmak, mistik ve fizik ötesi deneyimler yaşamak ve kendi içinde huzura kavuşmak için sık sık inzivaya ve hareketsizliğe çekilme eğilimindedir. Belirsiz kökenler, bulanık aile ilişkileri vardır. Anne-babası , ailesi veya anayurdu ile kendini özdeşleştirme şansını bulamaz. Sürekli bir dağılma süreci içinde yaşar. Sağlam bir zemin ve sınırlardan yoksun, özgüveni eksik ve sürüklendiği duygusu içindedir. Hasretini çektiği bu yerin neresi olduğunu bilmeden sürekli bir ev özlemi çeker. Sevgiye, şefkate, ilgiye ve özen görmeye doyumsuz bir açlık çeker. Bir başkası ile bir olmaya, bütünleşmeye büyük özlem duyar. Bu durum terkedilme ve yalnız kalma korkusu ile bağlantılıdır. Bu korku nedeniyle bütünleşme ve bir olma duygusunu hayallerinde aradığı bir şey olarak yaşar.  Duygusal açıdan uyuşuktur. Duygularının farkında değildir, kendisine ne hissettiği sorulduğunda sadece bir uyuşukluk duyar, hatta duygusuz olduğu izlenimini verir, ya da acı çekmemek için duygularını bilinçli olarak (kendinden bile) gizler. Acı çekmekten çok korkar. Sınır koymasını bilmediğinden kendini kaybetmekten korkar. Kırılgan olduğundan mesafeli, sert ve çok soğuk davranışlar sergileyebilir. Hatta içsel olarak da öyle hissettiğini düşünür. Duygu dünyası uzun süre kendisi için bir sır olarak kalır. Hiçbir duyguyla yüzleşmediği için duygusal açıdan olgunlaşamaz ve bu alanda saf ve çocuksu kalır. Kurban rolünü oynamaya eğilimlidir. Trajik karmaşıklıklara girmeye, kendini çaresizce teslim etmeye yatkındır. Gerçeklerden kaçma eğilimi gösterir. Sağı solu belli olmaz, istikrarsız, melankolik ve dengesizdir, bağımlılık problemleri yaşar. Aile evinden ancak yavaş yavaş ve pasif bir şekilde ayrılabilir. "Rüyalarında" aile evinden çok uzaklara gider ve titreşimlerin hoş olduğu (örneğin, okyanus kıyısında bir ev) düşler. Çevreden tamamen kopuk, ruhsal bir biçimde tek başına da yaşayabilir. Gerçeklikten uzak bir hayal dünyasında yaşar. Yaşam, sevgi ve aşk ile ilgili olanaksız beklentileri vardır. Ancak -güvende olmak için- bunları denemez bile. Onun yerine, düşler dünyasına, varsayımlara, bağımlılıklara sığınır ve arkasından doyumsuzluk, düşkırıklığı, yalnızlık, depresyon ve melankoli gelir. (Ve bu süreç yer değiştirerek tekrarlanır). Bazı durumlarda duyguları tamamen farkında olmadığı rahatsız edici dürtülere dönüşür. Zaralı yollara sapma ve aldatılma tehlikesi büyük olduğu gibi, kendisi de başkalarını -bilinçsizce- aldatmaya, baştan çıkarmaya ve kandırmaya başvurabilir. Konuşulmayan, bilinmeyen şeyler ve gelecek hakkında bilgi ileten çok duyarlı antenleri vardır. Bir ideale veya bir insana bağlanma yeteneği güçlüdür, abartılı hevesler göstermeye yatkındır. Bilinmeyen durumları ve insanları değerlendirmekte gizemli bir keskinlik duygusu taşır. Kişinin haritasında Fedakar, yumuşak, anlaşılmaz, alıngan, çocuğa suçluluk duyguları aşılayan, bağımlı ve kurban anneyi temsil eder.
Ay Balık Burcunda Sağlık
Ayları Balık burcunda bulunan kişiler çabuk hastalanırlar. Sık sık nezle soğuk algınlığı ve öksürük görülebilir. Sinir sistemleri de çok hassastır. Günün stresinden fazlasıyla etkilenen kişilerdir.  Midelerine oldukça düşkün yapılarından dolayı kolay kilo almalarına neden olur. Ay burcu Balık olan kişiler dengeli ve yeterli beslenmeli ve ideal kilolarını korumalıdırlar.
Ay Balık Burcunda Renkler
Deniz yeşili, Siyaha yakın mor. İş için ise Parlak gümüş renkleri şanslarını arttıracaktır.

Ay Balık Burcunda Kristaller
Aquamarin, Ametist, Akik, Krizopras. Kristallerinizin etkisini görebilmek için kullanmaya başlamadan önce kaya tuzuyla arındırma yapmalı ve cildinize değecek şekilde kullanmalısınız.
Astrolog Şenay YANGEL

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ruhsal astroloji ve hayatınızın amacı kitaplarından bire bir alıntır bu yazı!!!
    Farkında olsanız sizde paylaşım yapmazdınız herhalde Harun bey
    Hanım efendinin adının yerine kaynakçalarını yazmanız daha yakışır duracaktır.
    Sevgiler

    YanıtlaSil